Welke lessen geeft Wilma?

Zumba® Basic1
Zumba® Basic2
Zumba Sentao

Zumba ®  Toning

Hieronder een korte uitleg over de inhoud van deze
verschillende specialties/lesvormen.

ZUMBA® BASIC 1

Basic 1 vormt de basis voor iedere instructeur die Zumba® -lessen gaat geven. Je leert de grondbeginselen van de belangrijkste danspassen binnen de Zumba® Fitness. Namelijk de Merengue, de Salsa, de Cumbia en de Reggaeton.

Je leert een verantwoorde les samen te stellen, waarbij er gewerkt wordt aan een uitgebalanceerd aanbod van alle routines in je les.

Vanuit Zumba Fitness Head Office krijg je veelal audio visuele ondersteuning door middel van de beschikbaar gestelde materialen, mits je aangesloten bent bij ZIN, het Zumba Instructor Network. Verder word je geacht als instructeur zijnde, om jezelf te blijven ontwikkelen. Dit kan door middel van een herhaling van Basic 1 of door een volgende stap te maken.

ZUMBA® BASIC 2

Je breidt je basiskennis verder uit en de volgende danspassen worden toegevoegd: Belly Dance, Samba, Flamenco en Tango. Afhankelijk van de behoefte, gebruik je danspassen in je choreografie in je lessen.

Je leert de interactie met de mensen in je groep optimaal te gebruiken, door in te spelen op behoeftes van de mensen in de les. Je bent in staat om het intensiever en desgewenst moeilijker te maken. Dit laatste is zeker niet altijd nodig. Als het pittig genoeg is en er wordt hard gewerkt, dan ligt de lat vaak al hoog genoeg!
Als je kiest voor een volgende stap, in plaats van een herhaling van B1, kun je deze verdiepingsslag B2 maken. De lat wordt hoger gelegd voor de instructeur en voor de mensen in de les. Het opzoeken van èn samenwerken met andere ZIN-leden vormt een belangrijk leermiddel. Je moet ook investeren in je eigen ontwikkeling.

Zumba Sentao™

Deze workout voegt er een dimensie aan toe. Het Zumba Fitness dance programma wordt uitgebreid met het gebruiken van een stoel tijdens de les! Deze nieuwste vorm combineert de intensiteit die we al kennen met gerichte oefeningen. Deze oefeningen zijn gericht op het verstevigen en stabiliseren van je torso. Het is cardio-workout met een totaal nieuwe invalshoek!
Met de stoel leer je eigen lichaamsgewicht te gebruiken om de spiermassa te vergroten, definitie en uithoudingsvermogen te verbeteren en je lichaam er beter te laten uitzien.

Voor de mensen die reeds lessen volgen, zal onderstaande tekst niet onbekend voorkomen...

"Paradeer, schud en shimmy voor een workout van je torso (en met de stoel) in een energieke fitness-party die je op het puntje van je stoel houdt". (overgenomen van 
http://www.zumba.com/nl-NL/about/ )

Deze nieuwste work-out vorm binnen het Zumba Fitness programma is werkelijk uniek te noemen! In februari 2012 is er een beperkt aantal instructeurs in London in de gelegenheid geweest om het certificaat te behalen. Mondiaal is het nu al een groot succes!