Welke lessen geeft Willem?

Zumba® Basic1
Zumba® Basic2
Zumba® Kids
Zumba® Kids Jr
Zumba Gold®

Zumba Sentao™
Zumba® Toning
Zumba® StepHieronder een korte uitleg over de inhoud van deze verschillende specialties/lesvormen;

ZUMBA® BASIC 1

Basic 1 vormt de basis voor iedere instructeur die Zumba®lessen gaat geven. Je leert de grondbeginselen van de belangrijkste danspassen binnen de Zumba® Fitness. Namelijk de Merengue, de Salsa, de Cumbia en de Reggaeton.

Je leert een verantwoorde les samen te stellen, waarbij er gewerkt wordt aan een uitgebalanceerd aanbod van alle routines in je les.

 

Vanuit Zumba Fitness Head Office krijg je veelal audio visuele ondersteuning door middel van de beschikbaar gestelde materialen, mits je aangesloten bent bij ZIN, het Zumba Instructor Network. Verder word je geacht als instructeur zijnde, om jezelf te blijven ontwikkelen. Dit kan door middel van een herhaling van Basic 1 of door een volgende stap te maken.

ZUMBA® BASIC 2

Je breidt je basiskennis verder uit en de volgende danspassen worden toegevoegd: Belly Dance, Samba, Flamenco en Tango. Afhankelijk van de behoefte pas je deze toe in je lessen.
 
Je leert de interactie met de mensen in je groep optimaal te gebruiken, door in te spelen op behoeftes van de mensen in de les. Je bent in staat om het intensiever en desgewenst moeilijker te maken. Dit laatste is zeker niet altijd nodig. Als het pittig genoeg is en er wordt hard gewerkt, dan ligt de lat vaak al hoog genoeg!

Als je kiest voor een volgende stap, in plaats van een herhaling van B1, kun je deze verdiepingsslag B2 maken. De lat wordt hoger gelegd voor de instructeur en voor de mensen in de les. Het opzoeken van èn samenwerken met andere ZIN-leden vormt een belangrijk leermiddel. Je moet ook investeren in je eigen ontwikkeling.

Zumba® Kids & Zumba® Kids Jr

Kinderen houden van bewegen, wat is er mooier dan het combineren van gezondheid èn plezier. Dit programma is specifiek voor kinderen ontwikkeld.

Voor deze kinderen is er een globale verdeling;

- van 4 tot 8 jaar zijn het "Little Stars" en

- van 9 tot 13 jaar zijn het "Big Stars".

De instructeur kan er in de praktijk voor kiezen om af te wijken van deze onderverdeling. Het niveau van verschilt van kind tot kind, wat natuurlijk een rol speelt met het indelen. Verder wordt er met de nummers en de bijbehorende danspassen duidelijk rekening gehouden met de leeftijden van de kinderen. Voor de "Little Stars" zijn er zelfs momenten in de les waarbij ze even "los kunnen gaan". Dat wil zeggen, ze hebben een soort van spelmoment, waar geen concentratie bij vereist is. Dit moment past dan ook volledig bij deze groep en in het programma. Kinderen in deze leeftijdscategorie vinden het vaak lastig om een volledige Zumbatomic® les 100% hun aandacht er bij te houden.
Het moet fysiek uitvoerbaar zijn, het moet te volgen en vol te houden zijn voor de kinderen. Het moet dus niet te moeilijk zijn. Allerbelangrijkste blijft vooral bij de kinderen het "fun-gehalte". Verder wordt er ook inhoudelijk gekeken naar de betekenis van nummers.

Zumba Gold®

Dit is een programma dat zeer geschikt is voor die groep mensen, die naast de Zumba ook van stijldansen houden. De heerlijke Latijnsamerikaanse ritmes zijn nog steeds volop aanwezig, maar het tempo ligt wat lager. In de regel wordt deze les als makkelijk en toegankelijk ervaren.

Sporters die herstellen van een blessure kunnen vanwege de laagdrempeligheid eenvoudig instromen.


 

Ervaring leert dat deze les vooral die groep mensen is, die met stijldansen zijn opgegroeid. De sfeer is vaak ook rustiger, maar dat is relatief, want het plezier is net zo groot!

Zumba Sentao™

Deze workout voegt er een dimensie aan toe. Het Zumba Fitness dance programma wordt uitgebreid met het gebruiken van een stoel tijdens de les! Deze nieuwste vorm combineert de intensiteit die we al kennen met gerichte oefeningen. Deze oefeningen zijn gericht op het verstevigen en stabiliseren van je torso. Het is cardio-workout met een totaal nieuwe invalshoek!
Met de stoel leer je eigen lichaamsgewicht te gebruiken om de spiermassa te vergroten, definitie en uithoudingsvermogen te verbeteren en je lichaam er beter te laten uitzien.

Voor de mensen die reeds lessen volgen, zal onderstaande tekst niet onbekend voorkomen...

"Paradeer, schud en shimmy voor een workout van je torso (en met de stoel) in een energieke fitness-party die je op het puntje van je stoel houdt". (overgenomen van
http://www.zumba.com/nl-NL/about / )